15 klänningar du vill ha till sommaren Uncategorized Klänning liksom begreppet klänning.

Klänning liksom begreppet klänning.

en del av glädje för att göra mina egna klänningar är att jag inte bara tänker använda klänning, jag använder processen. Jag använder välja tyget. (Den gångna helgen min unga barn gick med mig till material butiken, liksom valt ut en del material för mig. Jag tror honom anger “Mama! Detta skulle göra en fantastisk klänning!” Varje gång jag bära vad jag gör från det? Fan direkt jag kommer.) jag använder välja samt förändra mönstret, jag använder den mentala gymnastik som ingår i att klippa ut liksom att sätta ihop, jag använder vad sömn var uteblivna att få det gjort liksom jag använder vad jag sjöng med till på min iPod. Jag använder min mans mormor sy enheten samt exakt hur jag tror om henne sy medan jag syr. Allt som går in i klänningen. Det är terroir på klänningen, om man så vill.

Även när jag inte sy vad jag bär, jag väljer mina kläder att ha utmanande backstories. Liksom, “Jag köpte denna t-skjorta på Jim Smiley-talet, när han var i New Orleans, innan han överfördes till New York.” Eller “Denna päls var $ 13 vid Nordstrom Rack!” eller “Min syster-in-law förutsatt att det till mig, liksom hon har de allra bästa smak!” eller “Det var min mors, hon använde det i college.” exakt hur kan “Jag köpte den från J. laget katalogen” jämföra?

Faktum är att i vissa fall jag känner att det är inte klänning så mycket eftersom det är begreppet klänningen. (Okej, jag känner den här metoden hela tiden.) Det här är en typ av naturlig följd av “om det inte gör dig lycklig, inte bära den” regel om det finns inget begrepp bakom klänningen, inte bära den. Du vill inte snabbmat, montering-line, prefab-McMansion kläder, inte bara eftersom det är tröttsamt samt själlös liksom bla, men eftersom det inte finns några begrepp som ligger bakom den. ingen log gör det, eller visualiseras du använder det, precis som ingen utanför TV-reklam leenden om att göra dig en Whopper Jr.

När du har tillräckligt med psykisk energi utvecklades upp i klänning, exakt hur det verkligen ser ut kan vara mindre viktigt än exakt hur det känns.

Detta är ett utdrag ur ett brev:

Sa jag i mitt sista brev som jag hade en ny klänning, en genuin fest klänning med låg hals samt korta ärmar samt snarare ett tåg? Det är ljusblå, putsas med chiffong av exakt samma färg. Jag har använt det bara en gång, men då jag kände att Salomo i all sin härlighet var inte att jämföra med mig! Hur som helst, hade han aldrig en klänning som min! …

Författaren av brevet? Helen Keller. Vem uppenbarligen borde ha tagit mycket mer glädje i begreppet klänning än i någon typ av rationell utvärdering av det i spegeln.

Så även om du inte sy, försök att utveckla några processen i dina egna kläder. upptäcka en regional förändringar plats samt ha dina klänningar modifierats för en mycket bättre passform. Ta med någon du gillar när du gå och handla, liksom ta tid för en verklig konversation. inköps kläder när du reser, så att du kan tro “Oh! Jag köpte detta i Baltimore!” (Eller Portland, eller Albuquerque …) offentliggöra ett foto på din blogg samt begäran feedback, eller bara slita ut katalogen foto samt tejpa fast den till toaletten spegel för en vecka. bild själv i klänning innan du köper den. som du kommer att få se? Vad kommer du att göra? Vad kommer du att chuck om? ställa dig själv en svårighet – kan du tro att använda något tio olika platser? Med tio olika människor? Jag är inte anger du borde overthink varje $ 59 klänning från H & M, men en väl planerad middag firandet är alltid trevligare än en drive-thru måltid. försöka få mycket mer lysande partier, samt färre hamburgare omslag flyter runt bilen.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Så vad? 10 december 2008 med 143 kommentarer
International Wear En klänning Dag 2009 – Idag! 29 oktober 2009 med 83 kommentarer
LinkTastic Fredag: Hjälpsamhet EditionMay 30, 2008 med 41 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *