15 klänningar du vill ha till sommaren Uncategorized Empireens ålder

Empireens ålder

Linda skickade mig en fantastisk länk till den här klänningen:

Det är inte så att klänningen är så bra, verkligen; Det är mycket mer om beskrivningen:

I vilken författaren poserar att det finns en del av kroppen som heter “Empire”, som är idealisk under bysten ovanför den naturliga midjan.

Det skulle vara lätt att skriva detta som ett fel (som jag antar det tekniskt är, vid denna tidpunkt) men det är mycket mer intressant att titta på det som ett exempel på lexisk förändring. (Kanske är det här tillhör min andra blogg?) Det finns många olika sätt att ord kan förändras, men jag tycker att det här är ett exempel på en folk-etymologisk förändring.

Om du aldrig hade gjort förbindelsen att “imperium” i detta sammanhang hänvisar till ett verkligt imperium, skulle det vara helt logiskt att anta att “imperium” är ett mycket mer fentel sätt att säga “högvävt” eller “under byst”, ” höger? Folk etymologier kommer upp med förklaringar som verkar logiska och som passar fakta. Vilket är en enklare förklaring: att en silhuett är uppkallad efter några långdöda franska människor, eller att namnet är baserat på den del av kroppen den betonar?

Jag försöker inte säga att denna tolkning är rätt; Jag försöker bara säga att det är intressant … men jag skulle inte heller argumentera för att ett ord behöver slaviskt hålla fast vid sitt etymologiska ursprung. Ord förändras trots allt. Det är bara hur saker är. Jag vet inte om denna användning kommer att fånga på, men jag kommer att fortsätta njuta av det. (Om du hatar det, är aldrig rädsla: Ingen kommer att tvinga dig att börja med hänvisning till ditt “imperium”.

Jag ser också fram emot att ta reda på att den del av min kropp där knäet möter kalven kallas “The Capri”, och det är lite dessutom nere, jag har en “clamdigger”.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Fler polka-prickar! 28 juni 2006 med 43 kommentarer
Letar efter en klänning … och nag mig, snälla, snälla 20, 2009
PROM TID (CIRCA 1989) APRIL 20, 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *