15 klänningar du vill ha till sommaren Uncategorized Hundra klänningar: dag 92

Hundra klänningar: dag 92

idag är en Twofer; Här är klänning 1:

Detta är McCalls 8484, som jag tror att jag också gjorde en gång i en randig Seersucker-version som inte överlevde. Jag bär inte så mycket för att bodice är lite blusig för min smak. Det behöver definitivt ett bälte. Jag brukade bära den med en kräm-och-grön faux zebra-stripe sash, som låter löjligt men faktiskt fungerat.

Jag gillar verkligen kragen:

Sido zip, eh:

Fickorna är faktiska fodermaterial, som jag inte någonsin någonsin gör om jag inte tror att de kommer att visa igenom – och det här tyget är både blek nog och rent nog att jag trodde det skulle:

Jag gjorde inte ett mycket bra jobb på baksidan, även om det var en av mina favoritfunktioner i mönstret:

Detta är en av mina favoritfrihetskrifter – jag önskar att jag kände namnet på det! – Och jag har en stående bounty på det, låt mig veta om du har någon att sälja. Så när jag gick tillbaka till Storbritannien 2007 köpte jag lite mer och gjorde detta:

Jag kan inte hitta det mönster som detta gjordes av – jag vet att jag gjorde en annan version i Gray sateen som jag övergav halvvägs genom när det slutade se ut som en uniform av någon enslaved i en Magdalene-tvätt. Det handlade allt om midriffbandet, som är typ av bredvid punkten i ett tyg här upptaget:

Ryggen samlas också för en liten bit av en tågeffekt:

Här är en närmare titt på bodice – jag gillade v-halsens kurva också:

Och sidozip:

Man, jag önskar att jag hade mer av detta tyg …

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Loafer Update! 4 juni 2009 med 81 kommentarer
En LinkTastic Friday för att avsluta All LinkTastic FridaySmay 16, 2008
Shirtwaist # 2Febrary 27, 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *