15 klänningar du vill ha till sommaren Uncategorized Bröllop onsdag nr 1: Vår bröllopsceremoni!

Bröllop onsdag nr 1: Vår bröllopsceremoni!

Till sist är jag så glad att dela det första av det som kommer att vara en serie av flera (gör dig redo!) Med meddelanden på vår bröllopsdag och omgivande evenemang. Jag startar min bröllop onsdagsserie med alla detaljer om vår ceremoni, bröllopsfesten och (naturligtvis) Ze Dress! Under de närmaste veckorna kommer jag också att dela en titt på vår repetitionsmiddag, min brudlunch, min garderobsförändring för mottagningen och alla våra mottagningsdetaljer. Detta innebär att saker kommer att vara något ur kronologiskt köp (ledsen), men från alla dina e -postmeddelanden och kommentarer tänkte jag hej, låt oss vara riktiga, folk vill bara se klänningen redan, så låt oss klippa till jakten och fylla i de saftiga deets senare!

(Uppdatering: Kolla in vår bröllopsmottagning här!)

Som infödd i Wisconsin var det en dröm att gifta sig i mitt hemstat, i den mycket Milwaukee -katedralen där mina föräldrar gifte sig för 33 år sedan. Tur för oss, storheten i den utsmyckade katedralen St. John the Evangelist i Milwaukee, visade vår klassiska, gamla världsvision för dagen, och kompletterade perfekt de spektakulära viktorianska interiörerna i Pfister Hotel’s Imperial Ballroom där vår mottagning hölls bara kvarter Bort (mer information om den här nästa vecka!). Med en sådan majestätisk ceremoniplats valde vi enkla blommor för att lyfta fram utrymmet, fodra gången med arrangemang av rosor, freesia och elfenbenband runt bänkändarna och inrama ingången och altaret med höga arrangemang av hortenséer, vit ros, Blush spray rosor och kaskadgrönsaker.

Jag hade äran att ha på sig en av de sista bröllopsklänningarna som utvecklats av Oscar de la Renta innan hans otydliga passering förra året. För ceremonin gick min pappa mig ner i gången i en anpassad silkefaille Oscar de la Renta-klänning med en spetsstoppning med spetsar och kaskaderade knappar i hela baksidan.

För att tillbehör bar jag en enkel Christian Louboutin-pump, opera-längd satinhandskar och delikata diamantdroppar örhängen med mitt hår i en elegant men ändå intrång klassisk låg bulle. Min enkla tyllkatedralslöja var specialdesignad och gjord av Homa, med en delikat hästkant som gjorde det möjligt för slöjan att hålla en vacker kaskadform när den draperade runt mig under ceremonin.

Under utbytet av ringar behövde jag inte ta bort mina långa handskar eftersom min sömmerska skapade en liten slits på undersidan i den vänstra ringfingret på handsken. På så sätt kunde jag sätta mitt ringfinger genom hålet i handsken så rik kunde sätta ringen bäst på fingret och sedan enkelt skjuta den tillbaka i handsken.

Sist men inte minst, det mest uppskattade tillbehöret som jag bar på gången var denna strumpeband som gjordes för mig av min moster Mary. För 33 år sedan var hon en brudtärna i mina förälders bröllop och räddade brudtärklänningen hon bar på sin speciella dag. Ut ur det ljusblå chiffongtyget i hennes brudtärklänning (nästan identiskt med tyget i mina egna brudtärklänningar!) Syde hon detta vackra strumpeband och gav det till mig som en gåva att bära på min bröllopsdag. Det var så speciellt att ha en extra liten bit av sin dag med mig när jag gick ner samma gång, 33 år senare.

I linje med resten av våra romantiska, viktorianska blommor arrangemang ville jag ha en gammal världskasad bukett av elfenben rosor och sprayrosor, vit freesia, italiensk ruskus, vita orkidéblomningar och brokiga murgröna. Våra otroliga blomsterhandlare träffade bara den bästa anteckningen av inte för att förlora, men inte alltför tätt med det frodiga arrangemanget, och speglade min bukett i liknande posies för mina sju brudtärnor.

Som mode -hängiven så länge jag kan komma ihåg har jag alltid varit förtjust i arbetet med Edith Head, den berömda amerikanska kostymdesignern. I synnerhet finns det en klänning som hon utvecklade för Grace Kelly i Hitchcock -filmen för att fånga en tjuv som är exakt vad jag ville emulerat när jag valde utseendet för mina brudtärnor. Jag hittade den perfekta klänningen som påminde om den berömda klänningen i både färg och stil på Weddington Way med en grekisk snitt, modifierad älsklinghalsring och Shirred Bodice i den Palest Periwinkle Blue Chiffon. Och precis som Grace Kelly Stunner fanns det en lång bit chiffong som flödade ner från kjolen som brudtärnorna vippade upp över deras tagning för en mycket mer konservativ, formell, en-axel-blick under ceremonin. Liksom min bröllopsklänning modifierades också deras klänning till middag och dans i receptionen (igen, de detaljer som kommer nästa vecka!).

Rich och hans brudgummar var våra perfekta, dapper -motsvarigheter som bär klassiska svarta tuxedoes och bowties. Rich bar en vacker Armani -tuxedo, och brudgummen bar matchande tuxes hyrda från den svarta tuxen.

Rich och jag ville inte göra en första titt före ceremonin eftersom vi båda var angelägna om att bevara överraskningen att se varandra för första gången whöna går ner i gången. Istället, efter att ha gjort dig redo, förde min House Maid of Honor och Richs bästa man var och en av oss blindfoldade till en stor trappa på Pfister Hotel där vi placerades back-to-back för att handla gåvor före ceremonin.

Omedelbart efter ceremonin tog bröllopsfesten en limoin till fritidshem i Milwaukee där repetitionsmiddagen hade hållits kvällen innan. Vi tog bilder i deras vackra trädgårdar som kaskaderar ner på sluttningen med utsikt över Lake Michigan.

OK, nu skulle jag vara remiss om jag inte delade den ena Snafu från vår ceremoni: Under hela planeringen och förberedelserna rekommenderade alla mig alltid att vara beredda på att något skulle gå fel. Med samarbetet med vädret och allt som tycks falla på plats på bröllopsdagen, trodde jag att vi var ganska mycket fram till cirka tio minuter före ceremonin. Bröllopet var planerat att börja kl. Jag hade nyligen varit på ett bröllop där allt gick ganska sent, vilket lämnade lite tid för timmarna med dansgolv shenanigans som vi ivrigt förutse. Med ungefär tio minuter fram till speltiden sattes vi alla ihop i brudens rum och väntade på att den överhängande signalen skulle ställa upp och börja bearbeta till kyrkan, när en av mina brudtärnor gick in från toaletten och meddelade att hela blixtlåset i Hennes klänning hade brutit ut (hon var nyligen gravid vid den tiden – men ingen visste det!). Vi pratar om 18 tum oåterkalleliga gapande öppningsdragare som förvandlade hennes smakfulla brudtärnor till mycket mer av rygglöst nummer redo för Vegas. Tack och lov hade jag fått detta otroliga nypande brudtituationssats som min huspiga av heders hade genialt fört till kyrkan i händelse av … ja, nödsituation. Jag tog omedelbart sömnadssatsen från lådan och började sy henne i klänningen. Det fanns så mycket territorium att täcka och så lite tid, min mamma tog tag i en annan nål och tråd och medan jag sydde uppifrån, sydde hon upp från botten. Vi lyckades avsluta det på cirka sex minuter och började fortfarande bäst i tid!

Kolla in hela galleriet nedan för mycket fler bilder av vår bröllopsceremoni och håll dig uppdaterad för alla detaljer om vår mottagning och mycket mer nästa onsdag! Under tiden ska du se ut här för mycket mer memorandum -arbetskläder kläder, Black Friday och Cyber ​​Monday Guides, och naturligtvis, se till att snuggla upp med 2015 -semestermemo medan du var av ner under den långa helgen! Lycklig kalkondag !!

Uppdatering: Kolla in vår bröllopsmottagning här!

Fotografering av fotografering i främre rummet

Blommor: Färska designblommor | Ceremoniplats: Cathedral of St. John the Evangelist | Bröllopsplanerare: Janelle Meyer-Brown of événement Planning | Officiant: Pastor Timothy Kitzke | Hår: Pfister Well Beauty Salon + MedSpa | Musik: Anthony Nunziata; Michael Walters Orchestra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *